Uteplats


och nej, världen lutar inte så mycket, det var jag som lutade=)

Eller ja så mycket till uteplats är det inte ännu, men det är en bra början. En grop och ett lass sättsand och plattorna ligger bara och väntar på att bli lagda. Så på söndag kanske vi kan sitta där och titta på solnedgången.

Det bästa är att gropen gjorde vår hyresvärd med traktorn, vilket inte var så jobbigt för oss, skönt att slippa gräva. Sättsanden kom hem idag, inte heller det så jobbigt. Inte långt från oss finns en jordhantering så ett samtal dit och sen kom en kille med en skopa full som han körde in och tippade i gropen, inte heller det så jobbigt. För oss blir det nu bara att jämna till och bära plattor och lägga dit.

Ska bli härligt att ha en riktig plats för utemöblerna och att det dessutom är med sjöutsikt och solnedgång gör ju inte saken värre.

Grillkväll någon? =)

Underbar födelsedag!

Ja det var vad jag hade igår. Efter den härliga morgonen så tog vi det lite lungt här hemma och sen åkte jag och Lillkorven in till stan och åt lunch ihop med Storkorven. Vi var på ett av våra favvo ställen här i stan, en liten mysig restaurang som heter Paris Latino, väl värd ett besök för lunch eller middag.

Sen blev det en liten vända på stan och jag köpte en tårta för att ha på kvällen. Och inte vilken tårta som helst utan en Trisstårta från Cafe Gyllen. Vi hade sån som bröllopstårta så det är lite mysigt att äta den och minnas tillbaka till den dagen.



Väl hemma igen så slappade vi i trädgården innan vi tog en promenad till Tornby ihop med grannen och handlade lite och åt mjukglass.

Sen på kvällen kom hela familjen H och hälsade på. Vi satt ute och åt mat och pratade och hade det allmänt trevligt, innan vi gick in och åt tårta. De hade med sig två tomatplantor och en gurkplanta som vi ska plantera ut, så förhoppningsvis kan vi njuta av den presenten hela sommaren =)

När de gått hem och min underbara Storkorv diskat och fixat iordning stoppade vi Lillkorven i vagnen och gick bort till fågeltornet. Där såg vi solnedgången och spanade på fåglar innan vi promenerade hem igen.

Sen somnade jag trött och glad över en helmysig dag!

Vilken morgon!

Idag gick Storkorven upp klockan 5:30. Inte för att han skulle till jobbet tidigt utan för att göra världens bästa födelsedagsfrukost till mig, det är kärlek!
Jag blev väck och fick komma ner till dukat frukost bord och där fanns; nygräddade blåbärspannkakor, hjärtformade varma scones och frasiga croisanter. För att ha till så fanns det goda marmelader, te och apelsinjuice. Jag förstår att det var lite pill med att få allt färdigt samtidigt, men han lyckades.

Så vi har smaskat god frukost, Lillkorven tyckte det var gott med pannkaka =)



Men ingen födelsedag utan paket. Så här fint var det innan jag öppnade det    

och detta underbara halsbandet från SNÖ var det i  

Och om inte allt detta var nog så skiner solen och det är sommarvärme ute. Det här är en bra dag!

Fånigt dilemma

Jag behöver klippa mig och färga håret. Eller behöver och behöver, det är inget jag dör av om jag inte gör det, men det är kul att göra och jag känner mig snyggare om jag gör det. Har dessutom upptäckt några väääldigt ljusa strån i utväxten, och de är om man säger som så inte ljusblonda. Det känns verkligen fånigt att bekymra sig över sitt hår, men det ger ju tillfredsställelse när man känner sig snygg.

Men nu till dilemmat, hos min frisör jag gått till i flera år kostar det minst 1680 kr att fixa håret som jag vill ha det. Antagligen blir det dyrare eftersom jag har förärats med tjockt hår. Vilket jag verkligen tycker om  förutom riktigt varma dagar och när det är dags att betala hos frisören. Egentligen tycker jag att det är för mycket pengar, men samtidigt om man slår ut på att det går åt dryga 2 timmar att fixa frillan så fattar man varför det kostar som det gör. Pengarna ska ju täcka material, lokalhyra, lön, sociala avgifter mm, det är ju inte så att frisören får 840 kr i timmen rakt ner i egen ficka.

Så hur ska jag göra, ska jag gå till min frisör där jag alltid blir supernöjd och fixa håret för masssa pengar. Eller ska jag bara klippa till det och strunta i att färga om det, eller ska jag helt enkelt leta upp en frisör som inte tar lika mycket betalt och fixa håret där och inte vet om jag blir lika nöjd efter???

Det är nu man önskar att man inte behövde bry sig så mycket om vad saker och ting kostade. Om jag en dag får en bra inkomst så ska jag unna mig att gå till frisören ofta, det är verkligen njutning!

Ny låt från Winnerbäck!



Som den trogna Winnerbäck fan jag är så måste jag tipsa om hans nya sköna singel, Strimmor, som släpptes igår. Som grädde på moset så går alla intjänade pengar från singel till Amnesty, sånt tycker jag är bra!

Så lyssna på den nu och längta till sommarens turné!


Det blev en del gjort

Dagen blev ganska produktiv. En del tvätt blev tvättad, två barn har fått lunch och mellanmål och blivit bytta på ett antal gånger. Jag har städat, fast det känns inte som det, kan beror på att jag mest bara plockat undan det som två 1 åringar lyckats dra fram under dagen.

Jag har lagat hemmagjorda köttbullar och stuvade makaroner och det gav mig lite mer arbete. Ni vet precis när mjölk kokar upp, då gäller det att vara med för annars bubblar det ut över hela spisen. Jag var inte med, precis när det kokade upp höll jag som bäst på att barnsäkra micron så att Lillkorven inte skulle micra något farligt. Det är ganska dumt att ha micron ca 40 cm över golvet, det är perfekt höjd för en liten korv att leka med. Men nu är köksdörren som den står bakom fastknuten i köksbänken så att ingen av oss kommer in bakom, inte heller det så praktiskt, jag får klura ut en bättre lösning som är mer lättjusterad än att behöva knyta upp hela tiden när man behöver in bakom =)

Jaja, det gjorde i alla fall att jag fick mjölk på hela spisen så efter maten har jag nu ägnat mig åt att skura den från halvbränd mjölk. När jag väl var igång kom jag på att det var nog en bra idé att dra fram spisen och städa bakom den också, det gör man inte så ofta så det blev en liten utgrävning och odyssé i vad vi ätit det senaste året. Men nu kan jag stoltsera med att ha väldigt rent bakom, under och på sidorna om spisen!

Resten av kvällen ska jag nu bara slappa och äta av chokladen Storkorven kom hem med, han vet hur han ska få mig på gott humör och välvilligt inställd till att han ska få spela GTA4 =) Och just det, det ska hinnas med en fika hos grannarna också, det kan jag nog stå ut med!

Känns som en dag då mycket kommer bli gjort

Ja så känns det idag.

Det började med att jag inatt skrev färdigt en jobbansökan som ska läggas på lådan idag. Sen började dagen med att Lillkorvens kompis E kom och ska vara här hela dagen, lite mer bök med att få på två barn kläder och ner i vagn innan man kommer iväg. Men det har inte hindrat oss från att hinna promenera till Tornby och handla.

På väg hem somnade båda småkillarna så väl hemma kunde jag i lugn och ro sortera tvätten och sätta på en tvättmaskin. Och allt det innan klockan var 10, det måste man ändå var nöjd med.

Får vi se om jag lyckas hålla samma tempo resten av dagen.

Ny bil!

                               image5

Här är våran nya fina bil vi hämtade idag. Den är ett knappt år gammal och har tjusigt panoramaglastak så vi kan spana flygplan när vi är ute och åker =) Sen är det lite annat lull-lull också så nu känns det som att vi har en lyxbil jämfört med våran gamla rostiga. Lillkorven gav den bra betyg, han somnade när vi körde hem=)

Nu riktigt längtar jag tills vi ska åka till Aneby och Göteborg om två veckor, lär väl bli slagsmål om vem av oss som ska köra!

RSS 2.0