Läst en bok

Nu har jag faktiskt läst ut en bok! Att jag skrev om det här gjorde att jag kom igång med en bok som legat ett tag på nattduksbordet; Åsa Lindeborgs "Mig äger ingen". Jag började att läsa på kvällen, men ni vet ju alla hur det slutar. Istället kom jag på den bra idén att ta med mig boken ut när Lillkorven vill vara ute och leka. Lillkorven verkligen älskar att vara ute och strosa runt i trädgården och leka i grannens sandlåda och då passade jag på. I solen på sandlådekanten läste jag halva boken på en eftermiddag och då hade jag fastnat rejält i den så dagen efter satt jag i soffan och läste medans Lillkorven körde alla sina bilar på mitt ben. Nöjd mamma och nöjd Lillkorv, en bra kombination.

Nu har boken tagit slut så nu måste jag hitta en annan bok att läsa på sandlådekanten. Funderar på om jag ska bli lite vågade och läsa nästa bok på engelska, känner att det kan vara ett bra sätt att hålla engelskakunskaperna uppdaterade. Speciellt eftersom det verkar som att vi i sommar kommer träffa min kusin och hans engelska fru och då är det bra att övat lite innan så man inte tappar bort vartannat ord i meningarna.

Har du som läser här någon bra bok du vill byta mot Åsa Lindeborgs bok så hör av dig så bokswoppar vi!

Läsning

Förr läste jag ganska mycket böcker. Hade nästan alltid en bok på gång. Ibland tog det lång tid att läsa ut dem och ibland läste jag ut dem på några dagar. Att det tar lång tid beror på att jag har en föreställning om hur mysigt det är att läsa en stund i sängen innan jag somnar. Problemet är bara att jag tillhör de lyckligt lottade som somnar bara mitt huvud nuddar kudden. Så oftast slutar mina läsa-i-sängen-innan-jag-somnar-stunder med att jag läser fem sidor, tappar ihop boken, vaknar till av det, försöker hitta var jag var, läser två meningar till, tappar ihop boken, vaknar till igen, hittar var jag var, läser samma två meningar igen, somnar, vaknar några timmar senare med boken i sängen, glasögon på mig och sänglampan lysande rakt i ansiktet. Om inte min man innan tagit av mig glasögonen och släckt min lampa innan han somnar. Men det är ändå på detta sätta jag lyckats läsa alla mina böcker.

Ändringen kom med Lillkorven, eftersom han det första året i stort sätt alltid somnade i våran säng samtidig som jag gick det inte att läsa. Första halvåret var jag så trött och så upptagen att bara snuffsa bebis att jag inte funderade på att läsa och sen gick det inte för då somnade inte Lillkorven utan ville dra i boken, titta på lampan och annat sånt som bebisar gör. 

Nu börjar jag bli riktigt sugen på att läsa igen. Ser alla andra som bloggar om vad de läser och läser om nya böcker som kommer. Men jag har inte fastnat för någon och jag behöver en bok att fastna i för att komma igång igen. Har gjort några tappra försök det senaste, men efter att ha läst samma fem sidor flera gånger (eftersom jag somnar hela tiden) så har jag gett upp. Men nu är det dags och kanske dags att även hitta ett annat sätt att läsa än i sängen så jag kommer längre. Storkorven läser gärna på toa, det skulle kunna vara något, grejerna är bara att han lätt blir sittande där upp mot en timme för han fastnar i sitt läsande. Och så bekväm tycker jag inte att porslinsstolen är!

Nä, lite bra boktips och solstolen bredvid sandlådan kanske är tricket som funkar för mig. Lagom avkoppling när Lillkorven härjar med spaden.

Många beslut

Idag ska jag till frisören. Det är härligt, jag älskar verkligen det och speciellet en sån här grå och tråkig dag. Men det är ju så svårt att veta vad jag ska göra. Har bokat tid för färgning så jag har tre timmar att fördriva med min frisör, men till vad? Ska jag färga, eller bara göra några slingor, eller inte alls? Ska jag klippa det mycket kortare eller bara lite? Jag är så trött på att hur jag än gör med håret på morgonen så hamnar det i en hästsvans eller fläta förr eller senare under dagen. Så nu får de bli en drastiks förndring, men hur är frågan. Men på tre timmar borde jag och min fantastiska frisör komma på något som gör håret roligare utan att bli krångligt, tantigt eller se ut som en mössa.

Sen är det val om en månad. Jag vill rösta, men jag vet inte riktigt på vad. Känner att jag borde sätta mig in i det hela bättre, men när ska jag hinna det? Krasst är det väl så att jag inte prioriterar det lika högt som allt annat. Fast rösta ska jag göra, annars kan man inte ha en åsikt om hur det blev. För om jag inte är med och försöker påverka så som jag vill att det ska vara så kan jag inte sitta och gnäll på att "allt" är kasst sen.

Sen det lite enklare beslutet och det är att gå och väcka Lillkorven som sovit middag i dryga två timmar. Att vecka honom innebär att det blir lite gos i soffan innan han piggnar till ordentligt och det blir lek med alla bilarna igen.

RSS 2.0