Göteborg

Nu är jag och Lillkorven i Göteborg. Åkte ner i går från Linköping.

Här är vad vi hunnit med hittills:

  • Besöka min bror på hans jobb
  • Besöka min mamma på hennes jobb
  • Lillkorvens första handbollsmatch, live
  • Handla i Saluhallen, alltid lika mysigt!
Det är alltid lika trevligt att komma hem och hälsa på. God mat, mycket prat och massa med människor att träffa.

Lunch i Stjärnorpsravinen

Idag har jag och Lillkorven varit på utflykt! Ihop med E och hennes underbara döttrar åkte vi till Stjärnorpsravinen. Vi hade packat med oss stormkök, mat och sittunderlag. Så väl ute i naturen lagade vi till våran lunch, det blev en korvgryta med mycket grönsaker och couscous och som pricken över i drack vi hemmagjord flädersaft som E's mamma gjort, smaskens!

Vi kom inte så långt i ravinen, det tog stopp när Lillkorvens vagn inte kom över en bro eftersom bron var för smal. Men det gjorde inte så mycket, korta ben orkar inte gå så långt. Och styrketränat hade vi ju redan gjort eftersom vi var tvugna att putta igång E's bil innan vi kunde åka iväg. Lillkorven sov mest i vagnen och vi andra tittade på naturen, det finns mycket att upptäcka både för stora och små. man upphör aldrig att förundras över hur roligt det kan vara med pinnar, stockar och lite vatten.

Det är så skönt att komma ut i naturen, får försöka göra det oftare!

Skön helg

Inledde helgen med att Lolca och hennes sambo var här på middag. Det blev god mat, smaskig efterrätt och mycket prat och skratt, ett perfekt sätt att avsluta veckan och inleda helgen på.

I går var det dags för ett besök hos frisören. Alltid lika skönt att bli ompysslad och fixad i håret. Gjorde inte så stor förändring, utan klippte till luggen och topparna. Bonus med besöket var att min frisör gav mig komplimanger för att jag blivit smalare, alltid kul att höra, och dessutom gav mig rabatt eftersom jag fick vänta då hon var försenad.

Sen mötte jag upp Stor -och Lillkorven hemma hos O&F. Där lunchade vi lite innan vi lämnade Lillkorven där och gick till Chokladfestivalen. Vi hade fått biljetter från Storkorvens jobb, så det var underhållning och bubbel och choklad innan vi strosade runt lite och kollade in alla utställare. Det var lite nervöst att lämna bort Lillkorven, men allt gick bra och han var nöjd och glad när O&F kom och lämnade honom.

Vi tog med oss två kompisar hem från festivalen och lagade god mat och smakade på choklad vi köpt. Sen avslutade vi kvällen som så många andra med att titta på andra chansen.

Idag har det blivit en nyttig dag. Vi har städat och tvättat och om en stund ska jag åka och träna. Det blev ingen utematlagning i dag, de vi skulle lagat med var lite krassliga. Men imorgon blir det utflykt!

Skoskav

I tisdags köpte jag nya skor. Hitta de på rea för bara 250 kr och snygga var det också. Men idag när jag och grannen var ute på barnvagnspromenad fick jag skoskav. Kanske inte var så smart att ta en 7,5 km promenad första gången man använder nya skor, men jag brukar ju aldrig få skoskav. Nu får jag tejpa min häl och gå in skorna på lite mer lagom promenader, typ till brevlådan och tillbaka =)

Annars är det bra, solen skiner, jag känner mig nyttig som både har sorterat alla recept som var i oordning och sorterat och satt in alla våra instruktioner och maualer i två pärmar. Så nu är de lätta att hitta nästa gång någon manick strular.

Håller tummarna för fint väder på söndag också, för då ska vi laga mat på muurikkan i trädgården. Det är mysigt!

VÅR!

Även om det nu har blivit lite kallare igen så är våren på väg. Solen värmer skönt och i våran trädgård har krokusarna börjat slå ut. Snödropparna har blommat i några veckor, men nu kommer vår blommorna! Krokusar som sagt och tulpaner och påskliljor och lite andra vårlökar jag inte kommer ihåg var det var är på väg upp.

Det är så härligt att gå runt i sin egna trädgård och upptäcka vad som kommer upp ur rabatterna. En del av växterna ha vi satt ner och annat fanns här redan när vi flyttade in. Trädgården är vildvuxen och vi rensade mycket förra året, men i år så ska vi fixa ännu mer, det är lättare nu när jag inte har en stor mage i vägen. Längtar faktiskt efter att få sätta igång och att kunna ta en fika i solskenet ute.

image2image3

   

RSS 2.0